10 originele ideeën om de kunst van het Hydro Dipping toe te passen

Hydrodippen is een leuke en creatieve manier om objecten aan te passen met levendige kleuren en patronen.

Het is het proces waarbij je objecten onderdompelt in een met lauw water gevulde bak, waarin een in het water oplosbare folie op het water geplaatst is, waarvan de print zich aan het object hecht wanneer het onder water word gedompeld.

Met de juiste materialen kun je Hydro Dipping gebruiken om alledaagse voorwerpen om te toveren tot gepersonaliseerde, opvallende objecten.

Hieronder vind je 10 tips om aan de slag te gaan met Hydro Dipping:

Je eigen custom bloempot collectie maken met hydro dip folie.

Het decoreren van een bloempot is een leuke en creatieve manier om een vleugje eigen stijl aan je huis toe te voegen.

Hydro Dipping is een uitermate geschikte techniek voor het decoreren van bloempotten en is een eenvoudig proces dat kan worden gedaan met materialen die je in de online winkel van hydro-dipper.com kan vinden.

Om te beginnen heb je een bloempot, grondverf, wat schuurpapier, Hydro dip Folie, Activator en een bak met lauw water nodig, het is eventueel aan te raden om ook vernis te gebruiken na het dippen, voor extra bescherming.

Begin met het licht opschuren van de bloempot zorg dat deze goed schoon en stofvrij is na het schuren en breng vervolgens een egale laag van de grondverf aan. Vervolgens dip je het door jou gekozen design zo helemaal rondom de bloempot. Werk het geheel af met vernis voor extra bescherming.

Nu heb je je eigen design bloempot, dat is nog eens origineel tuinieren!

Je sneakers one-of-a-kind maken met hydro dippen.

Met de hydro dip folies uit de webshop van hydro-dipper.com is het mogelijk om bijvoorbeeld je Nike´s of Puma´s 100% uniek te maken. 

Kies bijvoorbeeld een hip Photobomb design en neem bij voorkeur een wit model sneaker. 

Het proces is net even anders dan bij de meeste andere objecten, maar helemaal niet moeilijk:

  • Bereid de hydro dip folie en waterbak voor zoals uitgelegd in de handleiding.
  • Plak de delen van de sneaker die niet geprint moeten worden netjes af, met bijvoorbeeld schildertape.
  • Dip de sneaker 2 maal, 1 voor iedere kant, hierdoor voorkom je dat de print uitrekt als je teveel moet draaien.
  • Laat de sneaker goed drogen, en breng vervolgens een ´waterproof spray´aan op de sneaker voor extra bescherming.

Nu heb je unieke sneakers die nergens te koop zijn, en helemaal zelf gemaakt!

Muziekinstrumenten tot leven brengen met een door u gekozen Hydro Dipping Folie

Een groot object zoals een complete elektrische gitaar, of kleinere objecten zoals drumsticks, met de hydro dip designs die te vinden zijn in de webshop van hydro-dipper.com kan het design volledig aansluiten bij de muziekstijl die gespeeld gaat worden. 

Voor de heavy metal muzikant een gothic design, of wat vlammende schedels, voor de jazz muzikant een vrolijk cartoonbomb design, voor ieder wat wils!

De verschillende stijlen die met hydro dippen geprint kunnen worden zijn eindeloos, net als de muzieknoten die gespeeld zullen worden op het instrument. Persoonlijke muziek, gespeeld op een instrument met een design dat bij de persoon hoort.

Modelbouw personaliseren met de hydro dip techniek.

De hydro dip folies in de webshop van hydro-dipper.com zijn beschikbaar met een natuurlijk ogend houtnerf of marmer motief, dit in combinatie met bijvoorbeeld 3D geprinte objecten geeft eindeloze mogelijkheden.

Maak bijvoorbeeld 3D geprinte miniatuur- bomen, standbeelden, voertuigen, of huizen, en werk deze af met de natuurlijk ogende designs. 

Zoals alle miniatuur bij modelbouw,is rustig en secuur te werk gaan erg belangrijk, het resultaat mag er zijn!

Alles wat in de verbeelding komt is mogelijk, en alles 100% uniek en zelf gemaakt.

Met Hydro Dipping telefoon accessoires met unieke designs creëren.

Honderden, nee, zelfs duizenden verschillende telefoon accessoires te koop, en nooit precies het design vinden dat je wilt? 

Cartoon designs, stickerbomb, houtnerf of marmer? Voor iedereen is er een unieke optie te vinden, denk eraan dat de kleur van het object dat gedipt gaat worden het eindresultaat kan beïnvloeden, dus kies van te voren een lichte of donkere ondergrond die bij het gekozen hydrodip design past.

Met de hydro dip folies uit de webshop van hydro-dipper.com creëer je unieke designs, volledig naar eigen gevoel! En als er iemand vraagt waar je die prachtige phone case gekocht hebt? Nergens, die heb je zelf gemaakt!

Watersport materiaal, met hydro dippen maak je unieke designs voor op het water.

Skimboards, padels, kano´s? Alles kan gepersonaliseerd worden met de kunst van het hydro dippen. Voor een kano heb je wel een behoorlijke bak water nodig, geen probleem, je hoeft natuurlijk niet de volledige kano te printen. Het is vaak juist mooier om alleen bepaalde accenten te kiezen om het object te transformeren.

Unieke designs voor op het water, gecreëerd in het water! Volledig naar eigen wens, de blits maken op het water was nog nooit zo persoonlijk!

Auto onderdelen, misschien wel een van de meest toegepaste Hydro Dip objecten. 

Hydro Dipping wordt veel toegepast op auto onderdelen, maar toch zijn er altijd nieuwe ideeën! Beschadigde oldtimer onderdelen die niet meer te krijgen zijn? Niet tevreden over de tint van  het interieur van de auto? Met Hydro Dippen is het mogelijk om de oude glorie te herstellen of een nieuwe glorie aan uw voertuig te geven!

Eindeloze opties, een carbon fiber look, klassieke houtnerf of stijlvol kersenhout in het interieur, modern of vintage, er is voor alle stijlen een oplossing met de hydro dip folies uit onze webshop. 

U kunt dit gewoon zelf, hydro-dipper.com verstuurt bij iedere bestelling een uitgebreide handleiding, en staat voor alle klanten klaar met hulp en instructies via whatsapp.

Velgen van carbon fibre zijn erg kostbaar, maak ze zelf thuis door Hydro Dipping toe te passen.

De hydro dip techniek toepassen op auto- of motor velgen kan met de materialen van hydro-dipper.com gewoon thuis, doe-het-zelf hydro dipping was nog nooit zo eenvoudig.

Er is natuurlijk wel een behoorlijke waterbak nodig wanneer er velgen gedipt gaan worden, de velgen moeten volledig onder water gedompeld kunnen worden in de waterbak, en er moet genoeg ruimte zijn om prettig te kunnen werken want ze wegen best wel wat de velgen. 

Nog een aandachtspunt, een auto velg volstaat een dip aan 1 zijde, omdat de andere zijde nooit zichtbaar zal zijn. De motor velgen zijn echter aan beide kanten zichtbaar, dus zullen deze aan beide kanten geprint moeten worden.

Na de eerste dip goed laten drogen, en daarna de als eerst geprinte zijde volledig afplakken, daarna kan de andere zijde gedipt worden.

Boten krijgen een erg luxe uitstraling door toepassing van Hydro Dipping met hout en marmer designs.

Details en accenten van een vaartuig krijgen een luxueuze uitstraling door bijvoorbeeld een kersenhout of marmer design toe te passen. De stuurhut stijgt in visuele waarde, met de natuurlijk ogende designs die u in de webshop van hydro-dipper.com kunt vinden.

Ook verouderde of beschadigde onderdelen kunnen met hydro dipping nieuw leven worden ingeblazen, en zelfs onderdelen die moeilijk te krijgen zijn worden in een handomdraai door u zelf gemaakt als vervanging.

Of natuurlijk gewoon omdat de boot toe is aan een nieuwe stijl, een flitsend moderne carbon fiber look kan het interieur een verjongingskuur geven.

Sport artikelen met een persoonlijke touch, zelf uw designs kiezen en toepassen met Hydro Dipping.

Een fietshelm, honkbalknuppel, rugby helm of bijvoorbeeld een cricketbat, met hydro dipping is het mogelijk om sportartikelen volledig te personaliseren. 

Flitsende bliksem of vlammen en schedels designs, voor de jongere sporters een cartoonbomb design, of camouflage designs voor de jachtsport? Uw persoonlijke keuze, en u kunt het gewoon zelf thuis toepassen met de materialen uit de webshop van hydro-dipper.com.

× Vragen?
0